OVER ONS

 

                                                             

Taco van Lent (1959) is een ervaren psychiater en leidinggevende in de zorgsector.
Een belangrijk deel van zijn taken ligt in het leidinggeven aan professionals, managers, teams en projecten en het invoeren en bewerkstelligen van veranderingen gericht op kwaliteitsverbetering en resultaatgericht werken. Daarnaast heeft hij specifieke ervaring en expertise als forensisch expert.

Zijn onorthodoxe manier van denken helpt hem in zijn werk te komen tot creatieve en effectieve oplossingen. In 2007 behaalde hij zijn MA Bestuurs- en organisatiewetenschap aan de USBO in Utrecht.

 

"Ik ben een uitgesproken teamspeler en ga altijd op zoek naar verbinding en collectieve ambities. 

Ik zou mijn houding als leidinggevende willen typeren als enthousiast, positief kritisch, rechtvaardig, betrokken, samenwerkend, ambitieus en besluitvaardig. In mijn werk streef ik altijd naar optimale transparantie en open communicatie". 

 

Taco is sinds augustus 2016 werkzaam als freelance psychiater en tevens beschikbaar voor interim hoger management opdrachten. 

 

Vanaf 2015 werkte hij als directeur Behandeling en Geneesheer-directeur bij Centrum voor Transculturele Psychiatrie Veldzicht. Samen met de algemeen directeur (voorzitter en hoofd inrichting) was hij verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding van de instelling. Veldzicht is een landelijke psychiatrische rijksinrichting die klinische zorg biedt aan forensische patiĆ«nten en vreemdelingen met (ernstige) psychiatrische stoornissen/problemen waarvoor intensieve zorg en begeleiding en/of beveiliging noodzakelijk is.

 

Daarvoor werkte hij ruim 7 jaar als psychiater en directeur Jeugd & Jongvolwassenen bij GGNet in Oost-Gelderland, Daarvoor was hij werkzaam als psychiater en leidinggevende bij Altrecht, Pompekliniek, Oldenkotte en Parnassia. Taco is lid van de Ledenraad van de NVvP en actief in vele commissies, werkgroepen en besturen in het werkveld.Ook ondersteunt hij medische professionals als coach voor Lenteson.


Bekijk hier Taco's LinkedIn profiel >>>

 

BIGnummer Taco van Lent: 59022459801